1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Box wont boot or flash new image, got a blue screen

Discussion in 'Technomate Discussions' started by Luffy, Jul 5, 2017.

  1. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    Hi,

    I attempted to change my splash, but now my box won't boot or flash an image.

    It just shows this screen.

    Please can someone help me?

    Thanks,
    Luffy
     

    Attached Files:

  2. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,579
    1,056
    133
    Male
    East Midlands
    Does anything happen on the display on the technomate?
    Try powering it off completely and flash a stock image.
    You may need to flash a new bootloader if you've corrupted it.
    Try googling bootloader for your box type.
     
    Luffy likes this.
  3. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    Downloaded the bootloader from OpenVIX website, but as I don't have a LCD on box, have no idea if it worked or not.

    What is the correct process for a bootloader install? put it on a USB and plug it in?
     
    Last edited: Jul 5, 2017
  4. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,579
    1,056
    133
    Male
    East Midlands
    I don't know on a Technomate, I've only ever flashed bootloaders on Zgemma and Xtrend.
     
    Luffy likes this.
  5. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    When you install a bootloader on Zgemma do you put it in a USB then install it?
     
  6. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,579
    1,056
    133
    Male
    East Midlands
    Yes, same as flashing an image.
    Is there no lcd display on the technomate?
     
    Luffy likes this.
  7. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,436
    833
    133
    as like many e2 boxes extract to a good formatted fat 32 kingston 8gb usb stick,
    any other usb remove first,insert when powered off,then box on and follow instructions for flashing box,when done box should reboot.

    power off and remove usb format and extract image to usb and flash image.
     
    Luffy likes this.
  8. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    Nope, when flashing a bootloader, how long should I wait? When I do an image I usually get a onscreen notification of when to remove USB and turn the box off and on again.
    Should I wait 60seconds?
     
  9. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    Just doing a low level format with the tool provided in the download section. Going to use that to perform the bootloader install.
     
  10. biff2005

    biff2005 Registered

    484
    86
    28
    Male
    {Retail
    Uk
  11. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,436
    833
    133
    also make sure box name is the same as your image:eek::poop::poop::poop:
     
    Luffy likes this.
  12. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    I'm following this guide to flash my image:
    http://www.world-of-satellite.com/attachment.php?attachmentid=40912&d=1425246277

    Issue I'm having is that no Image is being flashed, I cannot see any prompt. It's just that blue Image.

    I have a Technomate TM-Nano-SE M2

    EDIT: Just tried it, didn't work. I'll contact W.O.S, to try and see if they can do anything about it. If worst comes to worst, try and get them to replace it as It's only a month old.
     
    Last edited: Jul 5, 2017
  13. biff2005

    biff2005 Registered

    484
    86
    28
    Male
    {Retail
    Uk
  14. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,436
    833
    133
    what type of usb and size in use?
     
    Luffy likes this.
  15. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    Should I get the newest download? my box has twin DVB-C and a single DVB-S
    https://www.world-of-satellite.co.u...-se-m2-plus-triple-combo-twin-dvb-c-1x-dvb-s2

    Kingston 8gb DataTraveler G3, I've used this one to flash my TM Nano 2 Super and this box many times with newer versions of OpenVIX.
     
  16. biff2005

    biff2005 Registered

    484
    86
    28
    Male
    {Retail
    Uk
    which firmware was you using on your box ?

    vix or openatv
     
    Luffy likes this.
  17. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8
    OpenATV the newest one.
     
  18. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,436
    833
    133
    i updated mine to latest 20 i think it is lol,and your box is plus or not as images differ

    kingston usb sticks work
     
    Luffy likes this.
  19. biff2005

    biff2005 Registered

    484
    86
    28
    Male
    {Retail
    Uk
  20. Luffy

    Luffy Registered

    99
    20
    8