1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

OpenATV EPG Channel numbers

Discussion in 'OpenVIX | OpenATV Skins' started by Revoke, Feb 24, 2017.

  1. Revoke

    Revoke Registered

    3
    0
    Hello,
    I have been following this thread here , I now have channel numbers on my EPG but BBC1 - channel 5 are numbered weirdly 115 178 ect.. then sly1 is 106 107 108 and so on..
    The link had been removed to what seems would fix it in post 7 or 8 on that thread, I did try PM the person with the file but was told to post a thread as I would get help quicker.

    Thanks!
     
  2. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
  3. Revoke

    Revoke Registered

    3
    0
    I found that shortly after and it now works! Thanks

    Only thing I have wrong now is two channel numbers on the infobar, can't seem to find anything which is set to yes when it shouldnt be though.
     
  4. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    Sorry for the late reply menu>Setup>Usage & GUI>OSD Settings>Show Channel Number = no
     
  5. maionline

    maionline Registered

    96
    18
    Do you happen to have a guide for openatv6.1 channel numbers please
     
    Last edited: Jul 21, 2017
  6. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    3,029
    1,106
    I used the two py files on ATV 6.1 and it works for me. I dont think I did anything else
     
  7. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    Warning for only for openatv 6.0 and 6.1

    Epglist.py
    Code:
    [ Only registered users can see the bbcode. Click Here To Register... ]
    Copy all the text and past in Notepad and save as Epglist.py


    UsageConfig.py
    Code:
    [ Only registered users can see the bbcode. Click Here To Register... ]
    Copy all the text and past in Notepad and save as UsageConfig.py

    Now ftp both epglist.py and UsageConfig.py to usr/lib/enigma2/python/Components and save the pyo versions to desktop reboot box

    Please note this can break on software updates so use at your own risk.
     
    Last edited: Aug 26, 2017
  8. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    thanks for the advice, but one more thing. i have moved the PYO versions to desktop but do i then delete them from the box?
     
  9. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    You can if you want but the .py files compile and override to .pyo on boot

    Sent from my SM-G955F using Tapatalk
     
  10. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    3,029
    1,106
    Just restart the gui and the pyo files will be overwritten.
     
  11. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    ok just done all that restarted my box and it now appears to be stuck in a boot loop?
     
  12. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    Did you copy all the text and saved as correct name? What image are you using?
     
  13. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    yeah copied everything using ctrl+A and copied the file name also.

    using openatv6.1
     
  14. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    Send the original files back and delete the .py files power off using the back button then power on. How old is the image? Make sure it's dated within the last few weeks
     
  15. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    copied the old files back and now back on, thank you.

    i flashed the image last week downloaded from the openatv website?

    I have channel numbers on the infobar & channel list, just not on the main EPG?
     
  16. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    Try downloading the files
    Code:
    [ Only registered users can see the bbcode. Click Here To Register... ]
    I'm up to date with latest commits so there is no reason why it shouldn't work.
     
  17. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    I've seen you've posted in wooshbuild thread, what service are you using? I.e. sat or cable. If sat you can download autobouqets plugin from extensions that prints channel numbers on service name but only works with sat.
     
  18. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    Yeah I'm using dual sat tuner, I have auto bouquets maker installer and use it for my bouquets and also thought there was a add channel number to name option but for some reason I can't find it? Checked a few times in the settings?

    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
     
  19. dsayers2014

    dsayers2014 TK Veteran

    9,784
    1,189
    AutoBouquetsMaker doesn't add channel numbers on EPG and ATV doesn't have an option by default.

    You have 3 options

    1. Keep trying to use my Custom py files

    2. Use CustomMix with AutoBouquetsMaker to add channel numbers to service name http://www.techkings.org/threads/channel-numbers-in-bioheads-openatv-epg.113722/#post-641517

    3. Download autobouqets from extensions that has the option to add channel numbers to service name.

    Using options 2 and 3 will only work with sat not iptv but also brakes SNP picons so SRP picons need to be used. If you're just using sat then AutoBouquetsMaker with CustomMix maybe your best option
     
  20. noddyrams

    noddyrams Registered

    80
    2
    Ok just to understand exactly what I'm doing and what everything is exactly.

    You mention autobouquetsmaker and auto bouquets from extensions? Are they different things?

    By extensions do you mean plugins?

    Which why do you recommend and why?

    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk