1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Channel group

Discussion in 'General Cable TV.' started by graeme100870, May 17, 2018.

  1. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    Hi
    i am on vm running a solo2 with vix image with usb turbo tuner at the moment
    i am getting all the fta channels and paid channels to clear even ssn hd still
    but the missus moans as nothing on the shopping section of the abm clears
    i have re-scanned and re-tuned but nothing changes.
    has anyone come across this or simular ?
    many thanks
     
  2. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,916
    1,247
    133
    Male
    East Midlands
    Clearing fine on mine, QVC has changed to 740 I think now on VM.
    Haven't you got a sat connection? They're FTA on sat.
     
  3. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    at the moment i am running down my offical sky box so that uses the twin connections
    i assumed they were fta but thought that as i get bbc1 etc they would also clear ?
    my plan is to update to a uno4k with 8 channel record option as missus likes to fill hdd's lol
    but the cable version wont have a sat input option on it so not sure what will happen !!
     
  4. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,916
    1,247
    133
    Male
    East Midlands
    Shopping channels on cable should clear okay with a line. Only 1-5 SD without.
    I use my Uno4K mainly to record soaps etc on 1-5 SD for mrs willo.
    It's not connected to a TV though, I just record to a NAS so she can watch stuff in any room.
     
  5. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    cheers maybe its a signal issue ????
    as proven the line is working ok
    i appreciate your advice
    thanks
     
  6. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    I can confirm what @Willo3092 said, qvc is clearing on my VU+ Uno 4k on channel 740
     
    graeme100870 and Willo3092 like this.
  7. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    hi guys
    just waiting for the uno 4k to arrive
    what image are you running ?
    and does it matter which tuner is setup for sat fta
    if i can sort one out ?
    cheers
     
  8. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    The Uno 4k doesn't have a sat feed. Or are you talking about your current box?

    For obvious reasons I use Grogbuild on my Uno 4K:)
     
    Willo3092 likes this.
  9. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    i was talking about the uno 4k
    i do have a usb turbo tuner which does t2/c so was going to try that ?
    but firstly when the box arrives i will recheck all the cabling
    and sorry i have not heard of grogbuild lol
     
  10. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    hi
    just been looking into the grogbuild and its looks great
    i will try this and donate.
     
  11. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    Hi
    i have installed your image on the uno 4k box and it looks great
    only issue is i cant get the picons ?
    i only have service number and name
    any help much appreciated
    thanks
     
  12. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    Press the green button followed by the red button. If you have picons listed select picons and then the snp picon set. Answer yes to confirm delete. Once deleted exit back to Plugin browser and then press the green button and then Select picons, Now I have two sets listed in there, snp.100x60-86x46.dark.on.transparent and snp.100x60-86x46.light.on.transparent, I use the latter with the virmin skin.

    Once installed check your epg, if still no picon showing, with the epg displayed press the menu button, Change Service Title mode to Service Niumber, Picon and Service Name and then press the green button to save.
     
  13. graeme100870

    graeme100870 Registered

    33
    0
    8
    thanks for that i will give it a go