1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MINI Edison OS mini stuck at 49 on boot after update on OpenVix

Discussion in 'Edision' started by Moyt, Oct 12, 2016.

  1. Moyt

    Moyt Registered

    27
    0
    1
    Hello,

    Edison OS mini is stuck at 49% on boot after an UPDATE. All I see is this little boot icon circling on the top left corner whilst loading.
    Not had this box for long from ***, pre-flashed with OpenVix.

    Is this a common problem? Any suggestions/guides/links would be greatly appreciated.
    Thanks! :)
     
  2. blueco

    blueco Registered

    116
    0
    16
    you cant update a vix reflash it mate dont try and update that box again when using vix lucky that time
     
  3. Moyt

    Moyt Registered

    27
    0
    1
    Cheers for the reply.
    Hmmm re-flashing doesn't seem to be working for me. It says hold the 'ok' button after 10 seconds on the screen prior to flashing, but nothing happens and just boots back to the old image sticking to 49% load again.
    Used different memory sticks, different methods of copying over files = same result.
    I notice the menu prior to flashing prompts to changes language, restart or exit VIA the coloured buttons. But those options don't work, which is a odd because I know the remote works fine. Then again the box says 'boot' when in that state, and as far as I'm aware the receiver does not accept signals from the remote when in 'boot' state. So I'm thinking even if it prompts me to hold the 'OK' button it's not going to do anything, unless it's meant to activate flashing as soon as it comes out of 'boot' mode. Hell I don't know just taking guessing ha! :haha:

    Maybe I'll try older OpenVix images and see any of them break through these problems. But so far not looking good at all.

    ---------- Post Merged at 06:42 PM ----------

    FIXED IT.

    Looks like when in boot mode (when concerning flash menus anyways), you have to press the 'STB' button in order for the remote to function with the receiver. The remote is only in STB automatically it seems when it is out of STB mode.
    So yes now I've successfully re-flashed now to start all over again!

    Cheers!
     
  4. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,430
    831
    133
    most of the time updates are fine but oddly some dont update as bad update and a reflash is needed.

    e2 boxes are dam fussy with usb,kingston,cruzer and integral 8gb all work once formatted to fat32 and image extracted to usb.
     
  5. Moyt

    Moyt Registered

    27
    0
    1
    I think I regret getting this box for my friend now, me being the person who has to face this box whenever it faces problems. :haha:
    He did say when he updated the box that he just left it running for the whole night (without seeing through to the update finishing) while he went off to sleep. Come the next day and it screwed up.

    But heey got it all sorted up and running now. Hope I don't have to go through this again.
     
  6. titooo

    titooo Registered

    70
    1
    8
    @Moyt
    I was on OpenATV made a software update and then got stuck with an Edision logo.

    I reflashed OpenATV and now I'm stuck with the OpenATV logo and 49%... I only can access the device via FTP.

    Can you help me to get my Mini+ booting again?[​IMG]
     
    Last edited: Feb 11, 2017
  7. lancable

    lancable T K Veteran

    1,430
    72
    68
    reflash image mate for the box
     
  8. titooo

    titooo Registered

    70
    1
    8
    Resolved flashing OpenPLi. FLashing OpenATV constantly keep the booting process stuck at 49%
     
  9. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,430
    831
    133
    could have been a bad flash and/or bad usb stick not formatted correctly and seen things upgrading on tv screen and front panel on box to know box is taking new image.

    i have said many times when buying e2 boxes get the kingston 8gb usb stick for flashing/and storing epg to.
     
  10. Moyt

    Moyt Registered

    27
    0
    1
    You definitely sure you haven't made the same mistake as me and missed out on pressing the STB button?


    Because if I remember right I kept thinking that it was flashing. When really it wasn't doing anything at all, because I didn't hit the STB button. After that, the 49% problem was gone and everything was factory reset.
    I'm by no means an expert on these things, I'm taking a wild guess here for you. If the above is the solution then I can't help you myself. Hope you sort it out!
     
  11. titooo

    titooo Registered

    70
    1
    8
    Yes. I didnt make the same mistake and I was still stuck at 49%.

    However flashing OpenPli fixed it

    Sent from my SM-N930F using Tapatalk
     
  12. Gvsp

    Gvsp Registered

    12
    0
    1
    I have a similar problem sticking at 49 then jumps to 0 starts again show it scrolling through numbers then time comes on the box.lts a Edison running openvix and I don't understand how to flash it can someone pm with a step by step dummies guide .how to save openvix etc
     
  13. titooo

    titooo Registered

    70
    1
    8
    I re
    Resolved flashing OpenPLi. FLashing OpenATV constantly keep the booting process stuck at 49%

    Flashing the latest version of OpenATV 6.0 might also fix it for you.

    Try to Google how to flash a new image on your device (I can't remember from the top of my head how to do it).

    If you still can't find out how to flash a new image reply to this post and I'll post instructions when I get home tonight
     
  14. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,576
    1,052
    133
    Male
    East Midlands
    If you download the OS mini build from the link in my sig there is a guide included in the zip file.
    Should work with whatever build you choose to get you going.
     
    bangord30 likes this.
  15. Gvsp

    Gvsp Registered

    12
    0
    1
    Ok waiting for your information, thanks
     
  16. Gvsp

    Gvsp Registered

    12
    0
    1
    Sorry mate but I don't understand what you mean words such as sig
     
  17. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,576
    1,052
    133
    Male
    East Midlands
  18. titooo

    titooo Registered

    70
    1
    8
    He means his forum signature (WilloBuild). Go here https://willobuild.yolasite.com/ and download the build that he made for your device.
    He mentions there are instruction inside the zip

    @Willo3092 could you make a build for edision os mini plus?
     
  19. Willo3092

    Willo3092 TK Veteran Forum Supporter

    3,576
    1,052
    133
    Male
    East Midlands
    Sorry mate, I haven't got a mini plus at the moment
     
  20. Gvsp

    Gvsp Registered

    12
    0
    1
    Sorry I
    hi thanks for the imfo