1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Grogbuild ATV 6.1 cable only build for H5.2tc, H7C and H4

Discussion in 'General Cable TV.' started by grog68, Jul 30, 2017.

  1. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    if you press the record button and select Add Autotimer it shouldn't be taking you to another screen, it should just be adding a weekly autotimer. If you press the red button it should give you 4 options (IMDB Search, Add Timer, Add Autotimer, Search) and selecting 'add autotimer' should then take you to the 'Import autotimer' screen.

    What build was you using before grogbuild? I wonder your previous build had different button setup which is being restored when you restore your settings
     
  2. Rizzy Pig

    Rizzy Pig Registered

    33
    1
    8
    If I press the red record button and select add autotimer, it sets a timer for Thursday only no other days, but is also setting Big Cats to record as well. If I press the red button, it’s taking me import autotimer screen with 5 green tick boxes. I was using Whooshbuild but installed Grogbuild via USB this morning.
     
  3. angrycat

    angrycat Registered

    5
    0
    1
    my grogbuild logo is stuck on atv opening page can anyone help?
     
  4. adamsm

    adamsm Registered

    143
    9
    18
    Male
    I have installed the latest grogbuild 10-01-2017), I notice that there are to areas that contain the oscam.server twice in the build in folders oscam_atv and oscam_atv_emu. I've tried putting my line in both oscam,server and I get timed out so I've had to go back to mgcamd for my line to work. Can anyone give me any pointers? I've never used oscam before and I would like to be able to use it as it has useful log features. Any help would be greatly appreciated :)
     
  5. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    The reason for both is that when I installed Oscam on my box with a VM Superhub 3 I was getting unable to resolve host errors in the oscam logs, so I tried oscam_emu and it worked fine. both do the same thing basically so I left both on there.

    Does your provider allow Oscam connections? I don't know why but some providers do not.
     
  6. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    If the box shows the time on the led then the chances are it's not getting a signal.

    Is the box responsive to the remote? ie if you enter 101 on the remote do the numbers appear on the screen? do you get a picture after entering 101 (BBC 1 SD)
     
  7. angrycat

    angrycat Registered

    5
    0
    1
    Hi thanks for your help ive sorted box out it needed a new line
     
  8. adamsm

    adamsm Registered

    143
    9
    18
    Male
    EPG Guide, doesn't give you the option to create a weekly recording, have to press record button, select add timer, then press record on the highligher timer again then select edit time to get around this. On the second epg listing for the single channel press the green button to add timer where you can select the frequency of how you want it recording.
     
  9. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    What box? if you highlight the program and then press the red button you should see the option to 'add Autotimer', you can then change any of the settings for that timer. If you highlight the program and oress the record button you should then have the option to add autotimer and that just creates a weekly timer
     
  10. adamsm

    adamsm Registered

    143
    9
    18
    Male
    It's a fault with the Metrix Skin, the red button doesn't seem to work on this skin on your build. All the other skins on your build work OK so I've just changed the skin. You might at some point want to rectify the red button on the Metrix skin. Thanks for a great build....
     
  11. littlebilly1

    littlebilly1 Registered

    23
    1
    3
    Male
    Looking for a bit of help, I was using dreamplayer on my phone earlier while the wife was watching her shite, all of a sudden my phone stops playing and box freezes on what she's watching.Hard Reset the box to find it stuck on grogbuild startup image (after going from 1-99) displaying the clock but totally unresponsive, left for 5 mins to no avail. So I then hard reset the box again and left it for 10 minutes this time, same problem grogbuild image on screen, clock on led but with spinning circle in top left corner (very slowly spinning though, not like usual)

    LG G6 using Tapatalk
     
  12. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    what channel was being watched by you and your wife? does the box respond to the remote, ie if you enter 101 do the numbers show on the screen.
     
    littlebilly1 likes this.
  13. littlebilly1

    littlebilly1 Registered

    23
    1
    3
    Male
    I was on 501 for united v stoke she was on BBC 1 HD, nothing from remote at all

    LG G6 using Tapatalk
     
  14. littlebilly1

    littlebilly1 Registered

    23
    1
    3
    Male
    Little update, reconnected box last night and all booted up fine, watched tv for an hour or so and went to bed, woke up to the box froze on the channel I was on, rebooted again this morning and just get this on the screen with no remote response

    Edit:- got back from school run, rebooted, came on finev1st time, is it worth doing an online update or should I re flash? [​IMG]

    LG G6 using Tapatalk
     
    Last edited: Jan 16, 2018
  15. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    When did you last flash the box? I created a build using the latest nightly atv on 10th Jan so you could reflash.

    I just googled that error message as I've not seen it before and the first reference to it on an enigma2 based box was on a vix image but likely to be the same on atv which the build uses and the reason given for it was the root space was full 100%, ie you have no internal memory left. This could also explain the freezing issue you had. I would check the following:

    1. your usb stick is mounted on /media/hdd
    2. your epg is stored on /media/hdd
    3. your timeshift settings use the path /media/hdd/timeshift
    4. your recording settings use the path /media/hdd/movie

    If your usb stick is not mounted as above then the other three settings will store internally anyway and use up the little internal space there is
     
  16. littlebilly1

    littlebilly1 Registered

    23
    1
    3
    Male
    Last time I reflashed was for the Audio Description fix, will check all paths when I'm home but I'm just going to re flash and set everything as new anyway cheers

    LG G6 using Tapatalk
     
  17. Yas85

    Yas85 Registered

    49
    2
    8
    Male
    Hey. Hope everyone is well. Does anyone know why when I fast forward a recorded programme, sometimes it causes the box to freeze and then I have to switch it off from mains and then even then it sometimes freezes when it' loading up. I'm using the zgemma h2h
     
  18. grog68

    grog68 TK Veteran Forum Supporter

    what usb device are you using?
     
  19. Yas85

    Yas85 Registered

    49
    2
    8
    Male
    Thanks for the reply. Its a Seagate 500mb. Never had issues before...it doesn't happen all the time. Just now and again...
     
  20. antdad

    antdad Registered

    7
    0
    1
    hi guys, very simple one here I think.
    Very happy with the grog build just trying to tweak a few things to suit. I selected main and hd bouquets to scan but I would like to know how to permanently remove some bouquets (like shopping, international for eg) from my listings. Tried using bouquets editor in webif but it keeps refreshing and returning them all, I'm sure there was a bouquets deselect option somewhere? Thanks in advance.