1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VM ROI

Discussion in 'General Cable TV.' started by xyxy, May 16, 2015.

  1. eamondo

    eamondo Registered

    36
    11
    8
    Single cable tuner m8
     
  2. dizzler

    dizzler Registered

    23
    4
    3
    Are you running ABM 2.8? Fatal error is a weird one to get on a single tuner. Are you running the latest version of your OS, drivers might need to be updated.
     
  3. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,900
    982
    133
    might also be a location area into which provider your on as swords differs to amount of channels,were you chorus or upc before?
     
  4. eamondo

    eamondo Registered

    36
    11
    8
    Location details work when scanning the tuner. I do think its an abm issue butni installed the latest abm from image feed to ensure i was up to date. I think my next move is to take abm off and put it back on but where do i get the latest ipk for it
     
  5. dizzler

    dizzler Registered

    23
    4
    3
    Remove ABM from the plugin menu and reboot. Confirm it has been removed (no longer available in the menu) and then open plugins and go to downloads. I think it’s in the systemplugins folder and just install from there. Reboot and then ABM 2.8 should be installled.

     
  6. gaelic-red

    gaelic-red Registered

    92
    15
    8
    Male
    IMAG0215.jpg Another way of updating is through software management , I use this once a week to keep my zgemma up to date .
    Go to menu , setup, software management, software update , did one just now and abm 2.8 is there along with 34 other updates
     
  7. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,900
    982
    133
    remember software update can have issues in doing so and one might have to reflash box and start again so remember to have line and cfg saved to folder on pc first.
     
    eamondo likes this.
  8. gaelic-red

    gaelic-red Registered

    92
    15
    8
    Male
    Didn't realise it can cause issues , I have a dm800hd a zgemma star 2s and a zgemma h5.2 tc and I've never had an issue where I had to reflash a box from a software update , but if course its always a safe move to back up your settings

    If a software update is something your not sure of here's another way of updating / installing plugins , picons ,skins, cams and more , go to menu / set up / software management / advanced options / packet management . Here you'll find a lot of files and it shows what's installed and what needs updating
    IMAG0217.jpg
     
    Last edited by a moderator: Oct 15, 2017
  9. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,900
    982
    133
    zgemma running vic clone firmware is one that is not one to online update,and yes even original vu and other boxes had issues when newer build was totally different than older images and no option but to flash and start from scratch.
    even old timers caught out:D
     
  10. Chiminee

    Chiminee Registered

    18
    2
    3
    Male
    I had the same on both a VU+ Duo and a Gigablue Quad using many different versions of VIX and even tried OpenTV as well. Never got ABM working on Virgin. I never had a problem previously on satellite. The exact same as you. Single tuner in Giga, Dual tuner in VU+. No difference. Using 43217. Tried them all I think with the same results. In the end, i gave up and used the auto scan to bring in all the channels and then created bouquets via the E2 Web interface. Working fine but not ideal. Had to rescan when SyFy HD came along and when they updated the Sky Sports channels.
    Theres definitely some issues that may be to do with the splitter/ABM as I don't know why I would be so unlucky with two boxes otherwise. I got the splitter in Maplins and it works fine on the gigablue (SNR 87%, AGC 74% solid) but it fluctuates wildly on the dual tuner VU+ to the point that picture breakup makes it unwatchable. Haven't bothered doing anything else regarding splitter changes but might look at swapping it pout and trying again at some point.
     
  11. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,900
    982
    133
    splitters to use tratec 5-100mhz,are you in an odd part of dublin?
     
  12. Charlestown1

    Charlestown1 Registered

    3
    0
    1
    Was wondrring what box to use for vm ireland. Have an amiko mini combo but find it hard to get all station as only picking up 30. Living in the dublin area.

    Any help
     
  13. eamondo

    eamondo Registered

    36
    11
    8
    Its your tuner config dublin is 43217
     
  14. Charlestown1

    Charlestown1 Registered

    3
    0
    1
    Yes have cable directly in no splitter.
     
  15. cactikid

    cactikid VIP Member

    15,900
    982
    133
    i wonder why your readings differ?
     

    Attached Files:

  16. chris445

    chris445 Registered

    11
    0
    1
    Anyone have any epg sources for epg importer. Was using upc.ie 7 days xmltv but not getting anything from that now.
     
  17. chrisc1982

    chrisc1982 Registered

    115
    16
    28
    Male
    Here you go, should get all vermin sources back
     

    Attached Files:

    chris445 likes this.
  18. wheelo

    wheelo Super Moderator Staff Member Forum Supporter

    12,936
    1,209
    133
    {bus driver
    Dublin
    I am led to believe you have been given tests by all the providers on here, there are only two or three, there is not much choice, they are €120 - €150 per year. You are well aware where to post for tests, this is not it, any further messing about will lead to a ban for a week, then a permanent ban.
    If you just cannot get it to work, that is a different matter, start a thread with what you are doing (in the right section), and we will point you in the right direction. No-one minds helping out, but they don't like the p1$$ being taken.
     
    chrisc1982, grog68, bangord30 and 2 others like this.
  19. chrisc1982

    chrisc1982 Registered

    115
    16
    28
    Male
    SkySp ArenaHD
    Frequency 546.0MHz
    Symbol Rate 6875-Auto
     
    samsid likes this.
  20. Derek C

    Derek C Registered

    7
    0
    1
    Thanks. But the scan is not finding anything there.